Socialt program

Under konferensen erbjuder vi flera sociala aktiviteter där du på ledig tid ges möjlighet att upptäcka Stockholm på olika sätt. Flera aktiviteter är kostnadsfria, några förknippade med en mindre kostnad. Anmälan öppnar efter nyår. Betalning sker med swish (Commee AB)   

U T F L Y KT E R 

TISDAG DEN 10 MAJ 2022, kl 19:30

Vi kommer att samlas vid huvudentréerna till respektive besöksmål, dvs ingen organiserad resa från Aula Medica. Restips kommer publiceras inom kort.

VRAK, Djurgårdsstrand 17 (f d Djurgårdsvägen 50)
Vrak är ett museum som berättar om det världsunika kulturarv som finns på Östersjöns botten. Med hjälp av digital teknik tar museet berättelserna till ytan men låter vraken ligga kvar på botten där de bevaras bäst. Museet som ligger på ut på Djurgården bygger på kunskap utifrån marinarkeologiska undersökningar och samarbetar med forskare. Här får du delta på en introvisning som tar dig genom Vraks utställningar som handlar om Östersjöns gemensamma kulturarv

 Antalet platser är begränsat så vänta inte för länge. Du bokar nedan och betalar med swish.

Kostnad: 200:-/person

Ta dig hit: Buss 67, hållplats Liljevalchs/Gröna Lund. Spårvagn 7, hållplats Liljevalchs/Gröna Lund. Djurgårdsfärjan linje 82, hållplats Gröna Lunds brygga. Avgår från Slussen.

Nobel Prize Museum, Stortorget 2, Gamla Stan

Med utgångspunkt i Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred – bjuder Nobel Prize Museum in till utställningar,  föreläsningar och samtal om vår tids stora frågor. Under denna visning får du se hela museet, både deras basutställning och deras tillfälliga utställning om Nobelfesten. Visningen börjar kl. 19:30 och håller på i 50 minuter.

Pris: 150 kr. Max 25 deltagare.

Ta dig hit:  T-bana: Gamla Stan Buss: 2, 3, 53, 55, 57, och 76. Hållplats Slottsbacken eller Riddarhustorget.

KNAPP


M I D D A G A R  O C H K V Ä L L S A K T I V I T E T E R
(dessa ingår i deltagaravgiften om du bokat biljett dagen då de arrangeras)

ONSDAG DEN 11 MAJ 
Mingelkväll på Aula Medica tillsammans med posterpresentatörer och sponsorer som inleds efter konferensens slut cirka kl 17.00

Ta chansen att träffa författarna och rösta på bästa poster. Du har även fina möjligheter att bekanta dig med våra utställare som finns i anslutning till posterutställningen. Det kommer att serveras en kall mingeltallrik tillsammans med alkoholfri dryck. För den som önskar ett glas vin eller en öl kommer även en bar att vara öppen. Vi räknar med att avrunda senast kl 20.00

TORSDAGEN DEN 12 MAJ
Välkommen till Vasamuséeet och årets gemensamma kongressmiddag! 

Dörrarna till stora skepphallen där vi ska äta middag och ha trevligt öppnar klockan 19.00. Men redan 18.30 kan du köpa dryckesbiljetter i entréhallen till muséet. 

Vi inleder kvällen med mingel och fördrink. Då finns muséets guider på plats och svarar gärna på dina frågor om skeppets fantastiska historia. Därefter hälsas vi välkomna till bords för en vårinspirerad middag. När vi är mätta och belåtna spelar husbandet upp till dans och för den festsugne finns möjlighet att vara kvar till 01.00 

Till middagen ingår alkoholfri dryck. Den som vill komplettera med en öl eller ett glas vin eller två är välkommen att köpa en dryckesbiljett som används som betalning vid bordet under middagen. Biljetten kostar 100:- och gäller för ett glas rött, vitt eller mousserande vin alternativt en 50 cl öl. Betalning med swish. Alltså ingen kontanthantering under kvällen. Dryckesbiljetter kan köpas under dagen på Aula Medica och vi rekommenderar att du ombesörjer köpen i någon av pauserna den 12 maj.

Vasa är en gammal dam som kräver viss temperatur, vilket betyder att hallen där vi äter håller 18 graders värme. Vi rekommenderar därför att du inte är för tunnklädd under kvällen.

Vasa


Följ oss: #INFEKTIONMIKRO

logo    logo


© Infektionsveckan / Mikrobiologiskt vårmöte 2022